Bancuri Ardeleni

Intr-un compartiment de tren calatoresc un oltean si un ardelean. La un moment dat, ardeleanul scoate o litra de palinca, slanina, pita, sfarma o ceapa si incepe sa manance cu pofta, tragand din cand in cand si din palinca... Olteanului i se face de o dusca, dar cum sa intre in vorba? La un moment dat, vazand ca tuica e pe terminate, isi ia inima in dinti si se apropie de ardelean: - Ma cheama Ion! - Apai, no, daca te cheama,... du-te...


Un ardelean si un oltean in tren. Ardeleanul il serveste cu o palinca pe oltean, la care asta zice: -Mai nene, sa sti ca si eu am facut anu asta o palinca super, de 38 de grade. La care ardeleanu: -Ma ficior, d-apai aia-i febra, nu-i palinca.


Dand sa coboare si ultima treapta a modulului lunar, Neil Armstrong vede imprimate-n praful selenar niste urme ciudate. De opinci, parca. Ingandurat, se departeaza nitel de modul si da sa se apropie de un crater. Din crater apare un tip neverosimil in context: cu palariuta mica si neagra si cu chimir. Creatura intinde hotarat mana catre Armstrong: - Servus, io mi-s Ion! Astronautul, siderat, il intreaba: - Si de unde esti tu? - Apai din Sibiu , dara. - Si cu ce ai venit aici?! continua americanul. - Cu branza! No...


Un ardelean si un matematician in tren trec pe langa o stana. Ardeleanul 12345... in total 211 oi. Se uita matematicianul, scoate un pix si o foaie calculeaza, nu-i da atatea. Dupa o ora mai trec pa langa o stana. Ardeleanul 123456... in total 173 de oi. Matematicianul scoate notebook-ul calculeaza cu integrale duble nu reuseste sa ajunga la un rezultat. Dupa inca doua ore trec pe langa alta stana. Ardeleanul: 12345... 190 de oi. Matematicianul scoate mobilul suna un prieten, calculeaza... nu reuseste. - Ma cum se poate asa ceva? Eu matematician cu trei doctorate nu am putut numara oile iar tu un ardelean obosit... spune-mi cum ai facut? - Pai simplu domnul meu, numeri picioarele si impartit la patru.


Un ardelean vine acasa de la camp si isi gaseste nevasta dezbracata, intinsa pe pat, transpirata si gafaind... - Ce-i ma nevasta, ce-ai? - Am infarct... zice ea. Ardeleanul da sa cheme pe doctor cand copilul lui de patru ani zice: - Tata, unchiu Gheorghe e sub pat in pielea goala... Ardeleanul ridica patura de pe marginea patului si-l vede pe Gheorghe: - Pai bine ma, nenorocitule, nevasta-mea moare de inima si tu umbli prin casa in pielea goala de-mi sperii copilul?!