Bancuri Ardeleni

La dispensar, undeva, in Apuseni : - Auzi, bade Ioane, cum se explica ca dumneavoastra, motii, aveti copii multi, frumosi si sanatosi ? - Apai, domn doftor,... noi pruncii ni-i facem sanguri!


Trei ardeleni vin cu trenul de la Bucuresti la Cluj. Pe la Ploiesti unul zice: - Off! Pe la Sibiu al doilea zice: - Off! Off! Pe la Alba-Iulia al treilea zice: - Off! Off! Off! Ajung la Cluj si primul zice: - No, bine c-am ajuns ca, iaca, tat drumul vorbiram numai politica!


Doi ardeleni taiau lemne, iarna, frig naprasnic. - D-apoi vere, cum de nu ai luat sapca aia cu urechi? - De cand am avut accidentul, n-o mai port! - Ce accident? - Mi s-o oferit palinca si n-am auzit...


Un ardelean si un lepros stau in inchisoare. La un moment dat, leprosului ii cade o ureche... o ia si o arunca pe geam. Dupa un timp, leprosului ii cade nasul... il ia si il arunca pe geam. Dupa un timp, leprosului ii cade un deget... il ia si il arunca pe geam... Ardeleanul nu mai suporta: -No, dupa cum bag de sama, mneata vrei sa evadezi!


Dupa ce stewardesa-si termina obisnuitul "numar" privitor la siguranta zborului, un ardelean rosteste: - D-apai conita, parasute nu ne dati? Ca io am mers si cu vaporu si aia ne-or aratat unde-s colacii si barcile de salvare. - Domnule, aici nu suntem pe vapor, da? - Da, desi io cred ca-s mai multi cei ce stiu sa inoate decat cei ce stiu sa zboare!