Bancuri Ardeleni

Ion se trezeste in toiul noptii singur, in pat, fara nevasta-sa Maria. Iese afara si o cauta. Dupa ceva timp o gaseste langa o capita facand dragoste cu Gheorghe si ii zice: - Ce faci Marie? Maine, poimaine te-oi prinde si cu tigara...


Doi ardeleni, pe drum. Unul calca si striveste un melc. - De ce-ai strivit biata faptura? - N-ai vazut ca ne urmarea de trei ceasuri?!


Se aseaza un oltean pe un scaun nestiind ca era o piuneza acolo. Il inteapa si incepe sa injure: - Pi*da mamii aluia care a pus piuneza asta aici ca sa ma intep eu, n-a gasit alt scaun? Si pleaca injurand de mama focului. Se aseaza un moldovean: - F**u-i aia masii de piuneza. Se scoala si pleaca de pe scaun. Vine un ardelean. Se aseaza. Simte ca il stanjeneste ceva in cur. Se uita sa vada ce-i si zice: - No, daca-i musai, ii musai.


Ion si Gheorghe merg la Cluj sa puna bani la Caritas. In tren aglomeratie mare. Ion si Gheorghe stau pe coridor, abia pot rasufla, la un moment dat Ion ii spune lui Gheorghe ca ar vrea sa se pise. - D-apoi cum, nu vezi ca nu-i loc de-un ac? Mai bine intoarce-te colo catre parete si fa, ca nu te vede nimeni in gramada asta. De voie, de nevoie Ion face precum a fost invatat. Apoi intreaba: - No, m-o vazut careva? - Nu, numa neste cocoane din compartiment. - Si ce-o zis? - O zis "ce grosolanie!" - Bine, bine - grosolanie, da de lungime ce-o zis?


Dumnezeu imparte darurile lumesti. vin oltenii, vin moldovenii, vin dobrogenii isi iau cu totii darurile. Dupa o saptamana vin si ardelenii. Dumnezeu le spune ca au mai ramas doar frumusetea si prostia. Ardelenii stau si cugeta, si cugeta, si cugeta... dupa un timp spun: - Doamne am stat si-am cugetat, si-am cugetat si am ajuns la concluzia ca frumusetea ii trecatoare.