Bancuri Ardeleni

Merg doi ardeleni pe un drum sa se duca intr-un mic orasel dar la mijlocul drumului dau de un rahat. Unul zice: - Ma uite ce e jos in mijlocul drumului, un rahat! - Ma nu e rahat, e balega! - Ba e rahat! - Ba e balega! Hai sa verificam! Pune unu pe limba si zice: - E rahat! - Ba nu, e balega! - Ba e rahat! - Ba e balega! La un moment dat termina tot rahatul si unul zice: - Ba a fost rahat! - Da ma asa e, a fost rahat, dar bine ca nu am calcat in el ma!


Ion si Gheorghe merg si ei la Paris. Intra ei intr-o cafenea, cer cate o cafea. Vine chelnerul cu cafelele. Bea Ion primul din cafea si incepe sa planga. - Ce s-a intamplat mai, Ioane, intreaba Gheorghe? - Mi-am adus aminte de mama saraca, ca nu este si ea aici sa vada frumusete de oras! Bea si Gheorghe din cafea si incepe sa planga - Ce s-a intamplat mai Gheorghe, de ce plangi? - Mi-am adus aminte de tata ca nu-i aci sa-si bage p**a in mata ca nu mi-ai spus ca frige cafeaua!


- De ce ardelenii nu vaneaza testoase? - Deoarece aceste animale reusesc sa fuga de gloantele lor!


Ion coboara pe Feleac cu caruta. Muierea si pruncul langa el. Ajung ei in Piata Avram Iancu si pruncul intreaba: - Tata, tata, cine-i omu' asta de fier? Dupa o bucata de timp tata-su raspunde: - Mai copile, nu stiu! Merg mai departe si ajung in Piata Teatrului: - Tata, tata, dar casa asta mare cu doi lei deasupra ce-i? Dupa o bucata de timp tata-su raspunde: - Mai copile, nu stiu! Ajung in Parcul Central si copilul intreaba: - Tata, tata, da' apa asta mare cum se cheama? Dupa o bucata mare de timp tata-su raspunde: -Ma copile, nu stiu! Moment in care muma-sa Maria zice: -Dar mai taci ma copile c-o fi si tata-tu obosit! La care Ion zice: -Taci, tu muiere! Lasa copilu sa-ntrebe, ca numa ase invata!


Un ardelean, un oltean si un moldovean stateau in sala de asteptare a unei maternitati. La un moment dat, se stinge lampa si ca un facut toate damele lor nasc dintr-odata. Dupa ce vine curentul, apare moasa si zice: - Va rog sa ne scuzati, dar, in zarva care a fost pe intuneric, s-au schimbat copii si trebuie sa apelam la intelegerea si spiritul dv. practic in a identifica copiii cui apartin. Asa ca, domnule, ii spune ardeleanului, va rog sa poftiti si sa ne spuneti care credeti ca e al dv.? Ardeleanul intra si se uita la copii. - Asta-i, spune el, aratand spre un copil care era negru. - Cum, domnule, chiar asta credeti ca e al dv.? De ce nu luati pe unul din cei doi albi? - Dar ce? Credeti ca imi trebuie un moldovean sau un oltean?