Bancuri Ardeleni

Doi ardeleni la Cluj: - Ba, eu pun pariu cu tine ca trec strada asta intr-o jumatate de ora. - No, ca doar nu esti fulger.


Zice-se ca un ardelean se duce sa se dea cu parasuta. In avion instructorul il invata cum sa procedeze: - Apoi dupa ce te arunci dumitale din avion, numeri pana la zece si tragi de sfoara asta sa se deschida parasuta. - No binie, zise ardeleanul nostru si sari din avion. Instructorul priveste din avion cum nea Gheorghe se duce jos ca pietroiul fara ca parasuta sa se deschida. Avionul face stanga-mprejur si aterizeaza. Instructorul se arunca in masina intr-o cautare disperata pe campul plin de capite de fan. Intr-un final aude un zgomot dintr-o capita. Cand se apropie de locul cu pricina il aude pe nea Gheorghe murmurand: - Apoi no ma rog frumos zece - si nea Gheorghe trage cu sete din sfoara parasutei.


Un ardelean in Bucuresti, la semafor, pe timp de ploaie. Trece o masina si ii stropeste pe toti din cap pana-n picioare. Bucurestenii incep sa injure, in timp ce ardeleanul e calm. - Apai, domnule draga, la noi la Cluj nu-i ase, zice el. - Dar cum? - Pai, daca te stropeste o masina, soferul opreste, da inapoi, te urca in masina, te duce acasa la el, faci dus, mananci, dormi la el, si asta timp de trei zile, iar la plecare iti da 100 de euro. - Ai patit tu asa ceva? - Nu eu. Nevasta-mea.


- Ce au facut ardelenii cand au aflat ca paralela 45 trece prin Romania? - Au iesit cu flori in gara sa o intampine!


Un ardelean, un moldovean si un bucurestean stau la masa, la un restaurant. Chelnerul vine si spune: - Ne cerem scuze, dar carnea s-a terminat. Zice moldoveanul: - Ce-i aia "carne"? Zice ardeleanul: - Ce-i aia "s-a terminat"? Zice bucuresteanul: - Ce-i aia "ne cerem scuze"?