Bancuri Ardeleni

Pe un ardelean si bata lui il ataca un urs. Pana sa dea cu bata in el, din tufisuri un padurar impusca ursul, care se prabuseste peste ardeleanul nostru. Acesta iese taras de sub urs si zice: - De cati ani am io bata asta dar nici pana acu n-am stiut ca e incarcata.


Intr-o maternitate nasc o moldoveanca, o ardeleanca si-o negresa. Se incurca bratarile la copii si atunci doctorul zice: - Sa-l chemam pe ardelean ca-i mai calculat si daca isi recunoaste copilul am scapat. Vine ardeleanul si alege copilul negru, la care doctorul zice: - Ce faci, bai, esti nebun? Nu vezi ca-i negru? La care ardeleanul raspunde: - Da, dar unul dintre aia doi e moldovean, si eu nu risc.


Ion vede pe Gheo ducand un cal de capastru. - Ma Gheo, da' unde duci calu' ? - La veterinar. - Au ce are, ma ? Nu manca ? - Ba manca. - Dara nu-i schiop ? - Nu-i schiop. - O fi beteag ? - Ba nu-i beteag. - Apai atunci de ce-l duci la veterinar ? - Apai daca-i al lui...


Unui parasutist nu-i reuseste acrobatia si aterizeaza intr-un pom din curtea unui ardelean. Gazda ii aduce o scara ca sa-l dea jos. - Vroiam sa bat un record, dar n-am reusit, se necajeste parasutistul. - No, cum n-ai reusit? zice ardeleanul. Doar esti primul om din satul nostru care se da jos din copac fara sa se fi urcat in el...


- Domnule doctor, ma doare capul de nu mai pot, se plange un oltean la o vizita medicala. - Dumneata suferi de o boala rara. Esti prea destept si din cauza asta ai scoarta creierului prea incretita. Ca sa-ti treaca durerile trebuie sa te operez, ca sa ti-o intind. Cum o vrei, cat de intinsa sa fie? - Neteda ca-n palma, numai sa nu ma mai doara. Zis si facut. La o saptamana dupa operatie, medicul il intreaba: - Cum te simti? - No, fain!