Bancuri Animale

Un fermier avea un cal foarte bolnav asa ca hotaraste sa cheme veterinarul. Calul era inconstient, si veterinarul ii spune fermierului ca ii face o injectie si ca va sosi peste trei zile sa vada daca si-a revenit si daca nu va trebui sa-l eutanasieze. A treia zi chiar inainte sa vina veterinarul, se duce porcul la cal si ii spune : - “Hai bai calule ca vine ala si te omoara ma, scoala-te bre!” si calul nimic. Vine veterinarul si ii spune fermierului ca nu mai are de ales. Trebuie sa-l omoare. Fermierul disperat il roaga pe veterinar sa-l mai lase macar o zi. Acesta este de acord. A doua zi iarasi chiar inainte sa vina veterinarul porcul iar se duce la cal si ii spune aceleasi lucruri. Tocmai cand sa-l omoare, calul incepe sa sara, sa faca zgomote, se ridica si neacheaza o data puternic. Fericit, fermierul : - “Uhuuu, s-a trezit calul. Sa sarbatorim, aduceti bautura. Hai sa taiem porcul!”


Un melc bate la uşa unui urs. Iese ursul, se zgâieşte, nu vede pe nimeni, după care se uită în jos şi dă de melc. Enervat, îl ia pe melc de guler şi-l azvârle cât poate de departe. După şase luni se aud iar bătăi în uşa ursului, care iese din casă şi dă cu ochii de melc. Melcul, nervos: - Ia ascultă, bă, ce-a fost faza aia de adineauri?


Miriapodul merge la bancă şi este întrebat de agent: - Pentru ce doriţi un împrumut? - Vreau să îmi cumpăr pantofi!


Un om avea un papagal care înjura tot timpul. Într-o zi, exasperat, omul îl inchide în şifonier. Niciun rezultat, numai porcării debita papagalul. Îl inchide în cămară. Şi mai rău. Ajuns la limită, îl închide în congelator. După nici un minut, tace. Deschide omul uşa congelatorului. Papagalul zice: - Te rog să accepţi scuzele mele pentru neplăcerile provocate, te asigur că nu se vor mai repeta. Omul să cadă pe spate, nu-i venea să creadă. Tot papagalul: - Apropo, doar aşa, din curiozitate, găina asta de aici cu ce-a greşit?


Un fermier se duce intr-o zi la targ, de unde isi cumpara un cocos tanar pentru gainile din ograda sa. Cum i-a dat drumu’n curte, cocosul cel nou, tantos, il impinge intr-un colt pe cocosul cel batran si se rasteste la el: “Bai, basinos neispravit, a venit timpul sa iesi la pensie!” Batranul, impaciuitor, ii zice: “Hai ba, ca tu tot nu poti sa faci fata singur la toate gainile astea!… Uite in ce hal m-au adus… Dar ne-om intelege. Nu poti sa mi le lasi mie pe alea doua, mai batrane, de langa gard?” Tanarul, belicos: “Te-ai lins pe bot, mosule! S-a terminat cu tine. Eu preiau de-acum toata gospodaria!” Batranul: “Stii ce, tinere? Hai sa facem un pariu! Alergam o tura in jurul fermei si ala care ajunge primul la cotet, ala sa ia toate gainile.” Pe tanar il umfla rasul: “Ce, ba?… Fugi tu mai tare decat mine?… Pai iti dau 15 secunde inainte si tot te iau cu trei lungimi.” “S-a facut.” zice batranul si o ia la fuga. Tanarul asteapta oleaca si porneste vijelios dupa el. Cand ajung in fata casei mai avea ca la vreun metru si ceva sa-l ajunga din urma pe batran. Fermierul care sedea pe veranda, vede faza, pune mana pe pusca si trage in cocosul cel tanar, de-l face zob. “Tu-i mama ma-si!” zice el cu ciuda “Iar m-au pacalit aia… E-al treilea cocos poponar cu care m-am procopsit luna asta!” MORALA: Nu va puneti cu batranii – varsta, indemanarea, intelepciunea si putina smecherie pot de multe ori sa invinga tineretea aroganta!