Bancuri Tarani

Ion si Ghio la bar. Dintr-o data Ion ii trage lui Ghio o palma. Acesta zice: -Ione, ma tu ai glumit sau ai dat in serios? -Am dat serios. -Bine, ma ca mie nu imi plac astfel de glume!


Trei taranci tinere spalau rufe la rau si vorbeau despre barbatii lor. Prima: -Auzi tu, al meu vine acasa de pe santier o data pe luna si sta doua zile si-abia apuca sa ma vada. Daca se-ntampla sa ma fu*a de doua ori. A doua: -Al meu lucreaza la mina si vine acasa in fiecare sambata. Dar apucam totusi sa ne fu*em de 3 ori. A treia tace suparata. Nu zicea nimic. Celelalte o trag de limba: -Dar al tau? -Al meu sta acasa toata ziua si n-am pic de liniste din cauza lui. Cum ma prinde cum ma fu*e. O data dimineata, o data la pranz, de doua ori seara si de trei ori pe noapte. Celelalte: -Taci tu. Si n-ai facut nimic? Poate o fi bolnav. Nu l-ai dus la doctor? -Ba l-am dus. -Si ce-o zis doctorul? -O zis ca n-are tinere de minte...


Se duce badea Vasile la targ si aude ca s-a deschis un magazin nou cu unelte pentru padure. Se duce la magazin si cumpara o drujba . Acasa citeste pe prospect ca poate taia 100/zi copaci. A doua zi se scoala badea la 6, se duce la padure si incepe a taia copacii, taie ...taie badea Vasile la copaci pina la 22:00. Numera copacii.. 89. Suparat badea se scoala a-3-a zi la 5, se duce la padure se apuca de taiat copaci pina pe la 23:00, i-ar numara ...95. Suparat, badea Vasile se duce la magazin: -Domnule, drujba asta nu este buna, in prospect scrie ca taie 100 de copaci, dar eu nu am taiat decit 95, e stricata. Ia vinzatorul drujba si incearca sa o porneasca... la care badea: -Aaaaaaaaaaaaaaa are si motor !


Ion si Gheorghe, in tren: -Tu stii mai Ioane de ce ne hurduca trenul ista? -Stai ca-ti explic: Trenu` ista are la inceput o locomotiva, merje lin, fain de tat. N-avem nici o treaba cu ea. Apoi vine vagonul cu posta, dara nu ne pasa de el. Vagonu` nost` are doua osii, una in fata si una in spate pe care stam noi. Osia are doua roti, una in stanga, care nu ne interesaza si apoi vine roata noastra. Roata aiasta are aria PiR patrat. Cu Pi si cu R nu avem treaba, pe noi patratul cela ne hurduca...


Gheorghe merge cu gloaba la targ. - Cum trage calul asta la caruta, bade? - D`apoi, nu prea trage. - Da` la plug, trage? - Nu prea. - O fi bun de calareala. - N-as crede. - Pai, atunci de ce l-ai adus sa-l vinzi? - Nu l-am adus sa-l vand. - Dar ce pacatele mele vrei sa faci cu el in targ? - Vreau sa-l fac de rusine.