Bancuri Politice

Am vazut niste propuneri de premier foarte tari: Moise Guran si Lucian Mandruta. Pai daca tot facem guvernul din presa, eu propun pe Capatos la Educatie, ca e mare descoperitor de tinere talente, pe Maruta la Minoritati, ca le promoveaza exemplar in emisiune, pe Kodrut Keghes (aka Dezbracatu') la Adminsitratie si Afaceri Interne, ca a calatorit mult prin tara si stie, pe Oana Zavoranu la Munca si Protectia Familiei (evident de ce), pe Dan Diaconescu la Cultura (a provocat romanilor cea mai de durata intrebare existentiala de la "Miorita" incoace: Unde-i dom'le, Elodia?), pe Mircea Badea la aparare (ca stie bataie), pe Dana Grecu la Afaceri Externe (sa-i mama dracului pe aia care nu zic la fel ca noi, evident), pe sefii de la TVR ca Ministru al Agriculturii colectiv (neintrerupand un nenorocit de film ca sa transmita despre un eveniment tragic si de mare actualitate au dovedit ca sunt niste boi, deci merg de minune), pe Cruduta la Finante si pe Bianca lui . . . (ma rog, am pierdut firul, a cui o mai fi) la Economie (amandoua stiu cum se face banul).


Un copil isi intreaba parintele: – Taticule ce-i aia Politica? Taica-su ii explica: – Eu aduc banii in casa: sunt Finantele; maica-ta scoate banii din casa, ea este Guvernul; bunicul are grija ca totul sa fie bine: el e Sindicatul; servitoarea e clasa muncitoare, si toti au grija sa-ti fie tie bine, tu fiind Poporul, iar fratiorul tau care e in scutece Viitorul. Copilul nu prea pricepu dar ramase cugetand la asta. In timpul noptii fratiorul cel mic facu nevoile in scutec. Se duce sa cheme parintii dar maica-sa dormea dusa, servitoarea il calarea pe taica-su, bunicul ii urmarea, toata lumea era ocupata. Dimineata taica-su il intreaba daca a inteles ce este Politica: -Da, zice copilul. Finantele calaresc clasa muncitoare, Sindicatul ii urmareste, Guvernul doarme, nimeni nu ia in seama Poporul, iar Viitorul e in rahat pana la gat.


La Sibiu domnul preşedinte Klaus Iohannis este aşteptat să ţină un discurs. Datorită întârzieri îndelungate a acestuia mulţimea începe să se revolte aşa că iese Blaga în faţa oamenilor furioşi şi ia cuvântul liniştindu-i: - Ştiţi, domnul preşedinte ma informat că are trac şi nu poate să tacă în faţa atâţor oameni!


Rog Biserica Ortodoxa Romana sa modifice porunca nr. 8 "Sa nu furi!" in "Sa nu furi mai mult de 200.000 RON!"


-Ei tu! striga un politist pe motocicleta, ajungand un autoturism. Tu n-auzi ca ti-am zis sa opresti? -Am auzit, dar mi s-a parut ca ati zis:"Buna dimineata d-le senator". -Nu-i asa, spune cu un zambet politistul, ca astazi este o si frumoasa, d-le senator?