Bancuri Olteni

Un american, un rus si un oltean se lauda in fata unui juriu international cu ce-i mai deosebit la ei in tara. Americanul: - Ma, noi facem niste lifturi meseriase care merg in sus, in jos, in stanga, in dreapta, in digonala, ce mai, va dati seama ce cladiri avem! Rusul: - La noi creste un porumb, ca daca te urci pe cal si ridici mana, nu te vezi! Olteanul: - La noi in sat este unul care are p*la de 50 de cm! Juriul se hotaraste sa le dea de baut ca sa spuna adevarul. Dupa ce beau: Americanul: - Ei, am exagerat, lifturile noastre merg doar sus, jos, stanga, dreapta. Rusul: Si eu am exagerat putin, daca stai pe cal, dar nu ridici mana, nu te vezi din porumb. Olteanul: - La noi in sat chiar este unul care o are de 50 cm! Juriul, care tot nu crede, le mai da de baut. Americanul: - Da ma, am exagerat, lifturile noastre sunt ca oricare altele, merg in sus si-n jos! Rusul: - Porumbul nostru este normal, daca mergi prin el te vezi, nu te vezi... Olteanul: - Ei, am mintit, omul cu p*la de 50 de cm nu-i de la noi, e din satul vecin!


Doi Olteni isi fac rost de o excursie in Franta, dar ei erau bota la franceza. Dupa o perioda de timp, in care s-au plimbat si au cascat gurile peste tot, li s-a facut foame. Marin ii spune lui Jan: - Hai, ba, sa intram intr-un restaurant sa mincam si noi ceva! - Esti nebun, cum crezi tu ba, c-o sa cerem noi de mincare? - Lasa ba, ca stiu eu ceva franceza, ce crezi, e mare diferenta intre olteneasca noastra si franceza? Se aseaza oltenii nostri la masa, vine chelnerul si incepe Marin: - Ddoua ciorbeloa de pestoa si doua falcea de purcea si mai da-ne si-o vinea. Chelnerul, ascultator, pleaca si ii serveste ca la carte cu tot ce a cerut Marin. La plata, Marin, mindru ii spune lui Jan: - Vezi ma, ca de nu eram eu destept, ramineam nemincati. Dar dinspre chelner vine un raspuns politicos: - De nu eram eu din Calafat, mincati voi un c*cat!


Doi olteni, mersără pe la oraş cu nişte treburi. Când să vină noaptea, să-şi ia şi ei, aşaaa o odaie de hotel, să se lăfăie, că doar au durmit pe rogojini toată viaţa, nu? Cerură o odaie cu 2 paturi, normal. Dar se terminaseră cele cu 2 paturi, şi nu luară aminte ca recepţionerul le atrăsese atenţia ca au mai ramas doar odăi cu un singur pat. Când intrără, nu ştiară unde e lumina, şi mersără fieşte care pe bâjbâite la patul lui, adică în acelaşi pat. -Măi! Io mai am unu cu mine aicea! Spuse unu. -Măi! Şi cu mine e unu. Ăştia dădură de două ori odaia. -Ştii cum facem? Uite, hai să-i dăm jos zisera oltenii, eu îl dau pe ăsta ce-i cu mine, tu îl dai pe ăla ce e cu tine. Se luără ăia la împins şi tras pe-acolo vreo câteva minute, pâna ce unu căzu. -Auzi! Eu l-am dat p-ăsta ce era cu mine, tu? Ce făcuşi? -Măi! Uite, pe mine mă răzbiră...


Doi olteni intr-un elicopter: - Auzi, ba, la ce foloseste elicea aia de deasupra? - Ba, eu cred ca e de la ventilatie. De cand s-a oprit, uite ce transpira pilotul!


Un oltean ajunge la turci in bazar. Intra intr-un magazin cu palarii si probeaza una dintre ele: - Nu va suparati, cat costa palaria asta? - 100 lei - Nu! 50... - Nu nu, nu se poate. Pleaca olteanul, se intoarce dupa doua ore: - Hai bre cat costa palaria asta? Turcul, vazand ca are dejavanzare buna, lasa la pret: - Hai ca ti-o dau cu 50 de lei. - Nu! 25... - Nu nu, nu se poate. Iar pleaca olteanul, iara se intoarce dupa doua ore, la sfarsit de program: - Hai bre cat costa palaria? Turcul, vazand ca a vandut aproape toata marfa: - Nu costa nimic ma, ia-o si du-te. - Nu! Doua...