Bancuri Olteni

Sotia lui Mandache, oltean de la mama lui, discuta cu o prietena: - Maine e ziua lui barbatu-meu si nu stiu ce cadou sa-i iau! - Cumpara-i o palarie. - Nu, ca asta i-am luat anul trecut. - Cumpara-i atunci o carte. - Nu, ca mai are una.


Nea Marin se scoala dis de dimineata isi trage pantaloni-n jos si-si saluta cocoselul: -Ziua buna Gogule! -Ziua buna Nea Marine! Intra o gagica beton in dormitor: -Nea Marine ce sa va pregatesc la micul dejun? -Ce vorba fu asta? Cum ce sa-mi pregatesti? Praz cum ne fu vorba! -Si tie Gogule tot praz? La care Gogu iritat: -Fa dute-n p*zda ma-tii cu prazu tau! Mie-mi faci frectie!


Un oltean miliardar in dolari, intra intr-o banca din New York si cere un imprumut de 5.000 de dolari. Functionarul ii spune ca banca cere anumite garantii pentru a-i putea da imprumutul. Olteanul scoate din buzunar cheile si actele de la un Ferrari. -Masina e parcata afara, zice olteanul! Functionarul accepta masina ca garantie si trimite pe cineva sa o parcheze in parcarea bancii. Olteanul isi ia banii si pleaca, lasind pe toti cu gura cascata. - Cum sa lasi masina de 250.000 de dolari gaj, pentru 5.000 de dolari, se intrebau toti! Dupa 2 saptamini se intoarce olteanul la banca cu cei 5.000 de dolari si mai plateste o dobinda de 15.41 centi. Functionarul curios il intreaba: -Cum se poate ca un miliardar ca dumneata sa iei un imprumut de 5.000 $ si sa mai platesti si dobinda la ei 15$ si 41ç? Olteanul calm ii raspunde: -Unde mai gasesti in New York loc de parcare pentru doua saptamanai, sa coste 15,42ç si sa mai gasesti si masina intacta la intoarcere?


Cum a murit un oltean band lapte? A căzut vaca pe el!


Un oltean isi ingroapa soacra langa drum, si pe placa funerera scrie: "Sub aceasta cruce grea, Zace scumpa, soacra-mea, Calatorii mei iubiti, Mai 'ncet, sa n-o treziti" !