Bancuri Comuniste

In timpul regimului comunist, cand nu se gasea decat un surogat de cafea numit „nechezol, deoarece continea doar 20% cafea si restul inlocuitori, ponderea fiind detinuta de ovaz, Gavriil Stiharul suna la Radio Erevan: Intrebare: - Se poate ghici viitorul in nechezol? Raspuns: - In principiu, da. Dar nu mai mult de 20%.


Ceausescu facea inspectie intr-o fabrica. Trece pe langa niste strunguri: - Strungiti, strungiti ? Muncitorii raspund in cor: - Strungim, strungim ! Trece pe langa niste oameni de serviciu: - Maturati, maturati ? Muncitorii : - Maturam, maturam! Intra intr-o camera si vede pe covor niste biscuiti calcati in picioare. - Ce e aici? Biscuiti? Oamenii: - Biscuim, biscuim...


Ceausescu se hotaraste sa mareasca salariile. La cei cu facultate, le mareste cu 15%, la cei cu liceu le da 10% iar la cei care au doar scoala generala le da 5%. - Cum iti dai seama ce studii are fiecare? intreaba Leana. - Daca intreb "Esti roman?" atunci cel cu facultate raspunde "Da, tovarase presedinte", cel cu liceul raspunde "Da", iar cel cu 4 clase raspunde "Ihi." Ai inteles? - Ihi.


Nea Nicu si si Leana sosesc in vizita in China. Pe ultima treapta a avionului, Leana se impiedica si cade in nas. Comentariul de la TVR: - Tovarasa Elena Ceausescu a imbratisat pamintul poporului prieten iar tovarasul Nicolae Ceausescu a rostit primele cuvinte in limba chineza: " toan to".


I: Ce este securitatea? R: Inima partidului care bate, bate, bate...