Bancuri Ardeleni

In tren, pasagerii catre ardelean: - Trage geamul tataie, ca e tare rece afara. Ardeleanul trage geamul si spune: - Na, acu-i mai cald afara?!


- Un ardelean vede într-un lac un alb şi un negru gata să se înece. Pe care îl salvează? - !? - Pe negru, că sigur nu e ungur.


La piata de pasari o ardeleanca statea cu o gasca in brate. Un smecher o intreaba: - Ce faci? O dai, o dai sau stai degeaba? La care ardeleanca, mai ceva ca smecherul: - O dau, dar cine tine gasca?


Un ardelean batran intra in carciuma si cere o palinca. Cativa tineri se distreaza alaturi. La un moment dat, se gandesc sa-i faca batranului o farsa si... cand nu a fost atent, ii arunca o Viagra in palinca. Batranul o da peste gat si dupa un timp se duce la WC. Se intoarce cu pantalonii uzi si este luat in primire de tineri: - Dar ce s-a intamplat bade? - D'apai, no... am intrat la buda, am scos daravela, am vazut ca nu-i a me, si-am bagat-o la loc!


Intr-un compartiment de tren, un oltean si un ardelean; la un moment dat, ardeleanul scoate o litra de palinca, slanina, pita, sfarma o ceapa si incepe sa manince, tragind din cand in cand si din palinca... Olteanului i se face de o dusca, dar cum sa intre in vorba? La un moment dat, vazind ca tuica e pe terminate, isi ia inima in dinti si se apropie de ardelean: - Ma cheama Gheorghe! - Apai, no, daca te cheama, du-te...