Bancuri Arabi

Ali mergea pe jos prin deşert. În faţa lui la trei paşi mergea soţia. La un moment dat, se aude o bubuitură înfiorătoare. Se deschid cerurile şi o voce tunătoare strigă: - Ali, ce am scris eu în Coran? Cred că am scris destul de limpede că soţia merge la trei paşi în urma soţului. Şi tu ce faci? - Da Alah, aşa ai scris dar pe vremea în care ai scris tu Coranul, deşertul nu era minat.


Un musulman devotat se urca intr-un taxi. Foarte politicos ii spune soferului sa inchida radioul pentru ca este importiva religiei lui sa asculte muzica. - Cum asa zice soferul, dar voi aveti muzica! - Da, zice musulmanul, dar pe vremea Profetului, nu era muzica vestica. Asta este muzica necredinciosilor... Soferul politicos asculta si inchide radioul, dupa care trage masina pe stinga (pentru ca era in Londra) se da jos si deschide usa pasagerului, si ii spune: - Atunci da-te jos, in p…a matii, si asteapta o camila ca pe vremea Profetului tau nu erau nici taxiuri...


Mohammed intra in clasa I - Cum te numesti? intreaba invatatoarea. - Mohammed.... raspunde copilul. - Aici suntem in Franta, nu exista numele Mohammed. De acum inainte numele tau va fi Jean-Francois, ii raspunde invatatoarea. Seara; ajunge Mohammed acasa. - Cum a fost prima zi de scoala, Mohammed? il intreba mama. - Numele meu nu este Mohammed, suntem in Franta, iar numele meu, de acum inainte, este Jean-Francois. - Aoleu, iti este rusine de numele tau, vrei sa iti faci de ras parintii, mostenirea ta, religia ta? Sa iti fie rusine Mohammed!!! dupa care ii trage o mama de bataie. Apoi mama il cheama pe sotul ei, pentru a-i trage si acesta o mama de bataie. Merge a doua zi Mohammed la scoala. Cand il vazu invatatoarea cu atatea vanatai pe el, il intreba: - Ce ai patit, micutul meu Jean-Francois? - Ei bine, doamna invatatoare, la nici doua ore dupa ce am devenit francez am fost atacat de doi arabi!...


O tînără arăboaică se mărită. Mă-sa o povăţuieşte "ai grijă, fata mea, după ce te măriţi, bărbatu-tău o să-ţi ceară tot felul de lucruri. Tu să nu accepţi cu nici un chip, ai înţeles?" Trece un timp şi tînărul soţ începe să-şi roage nevasta "draga mea, nu vrei să încercăm şi altă poziţie?". Tînăra îşi aduce aminte de sfatul mă-sii: "cu nici un chip, nu!". Nu şi nu şi nu pînă cînd bărbatu-său se enervează "păi bine, tîmpito, cum dracu vrei să avem şi noi copii..."


O stewardesă americană întreabă în avion un pasager de origine arabă: - Doriţi ceva de băut, un vin sau coniac, whisky, bere? - Nu, mulţumesc, în cîteva clipe voi conduce avionul.