Bancuri Animale

Jurnalul pisicii ziua a 983-a a captivitatii mele. Rapitorii mei continua sa ma tachineze cu diverse obiecte zdranganitoare. Ei iau o cina imbelsugata cu carne proaspata in timp ce mie si celorlalti colegi de captivitate ne dau un fel de tocatura de crantanele uscate. Cu toate ca mi-am exprimat dispretul pentru un astfel de regim, destul de clar zic eu, trebuie totusi sa mananc ceva ca sa ma tina puterile. Singurul lucru care ma tine in viata este gandul la evadare. Incercand sa ii dezgust, am vomitat iar pe covor. Azi am decapitat un soarece si i-am lasat corpul fara cap la picioarele lor. Am sperat ca gestul asta le va semana teama in suflete, din moment ce mi-am demonstrat capacitatile in felul asta. Oricum de-abia au scos cateva comentarii despre “ce mare vanator” as fi. Ai naibii! Seara trecuta a avut loc un fel de intalnire cu niste complici de-ai lor. Pe perioada evenimentului am fost dusa intr-o incapere si inchisa singura acolo. Chiar si asa puteam sa aud zgomotele si sa miros mancarea. Am auzit chiar ca izolarea mea se datora puterii “alergiilor”.. Trebuie sa aflu mai multe despre astea si sa le folosesc in avantajul meu.. Astazi aproape am reusit sa asasinez unul dintre calaii mei invartindu-ma printre picioarele lui in timp ce se plimba. Maine incerc din nou, dar cand se va afla in capul scarilor! Sunt convinsa ca ceilalti prizonieri de aici sunt turnatori si spioni. Cainele are regim special i se da drumul afara regulat si pare a fi mai mult decat doritor sa se intoarca. Clar ca e retardat! Pasarea din colivie trebuie sa fie vreun informator. O tot observ comunicand cu garzile regulat. Sunt sigura ca imi raporteaza fiecare miscare. Cei care ma tin captiva i-au aranjat o celula mai sigura pentru ea agatata undeva sus deci deocamdata e protejata. Inca …


O doamna doreste sa cumpere un papagal si la piata se adreseaza unui vinzator in acest scop: - Puteti sa-mi vindeti vreun papagal? - Bine-nteles! Va pot oferi acest papagal la pretul de 100 lei. - Oh! Este prea mult! Ceva pentru buzunarul meu nu aveti? - Va pot oferi acest papagal la pretul de 50 lei, dar trebuie sa va atentionez ca a fost la un bordel si vorbeste numai prostii! Femeia se gindeste ca il va dezvata de acest viciu si-l cumpara. Il duce acasa si-l pune in colivie. Ajuns aici, papagalul incepe sa vorbeasca: - Meserie! Casa noua, matroana noua, e tare aici! Vin fetele de la scoala. Papagalul: - Meserie! Casa noua, matroana noua, fetite noi, e tare aici! Seara vine sotul. Papagalul: - Meserie! Casa noua, matroana noua, fetite noi, cunostinte vechi... Salut Vasile!


Mergea odata Scufita Rosie prin padure cu panerasul la brat. De dupa un tufis apare lupul: -Hopaaa...gata, Scufita Rosie, de data asta nu mai scapi: te mananc ! Spune-ti ultimele trei dorinte! -Sa facem dragoste! Incep ei actiunea...si ...lesina lupul! Isi revine lupu‘ si-o-ntreaba pe Scufita Rosie de a doua dorinta. -Sa facem dragoste, spune ea! Fac ei dragoste si... moare lupul! MORALA:...Nu lasati curvele-n padure caci distrug fauna.


Intr-o zi iese melcul la plimbare prin padure. Pe drum, se intalneste cu vulpea care il intreaba: -Ce faci sefule? -...Bine. ...raspunde melcul care desi uimit de felul in care i s-a adresat vulpea merge mai departe. Se intalneste si cu ursul: -Ce faci sefule? Melcul, nestiind ce se intampla isi continua plimbarea si da de leu, regele animalelor: -Ce faci sefule? Melcul deja iritat ii da imediat replica: -Ma nu inteleg. Vulpea mi-a pus aceeasi intrebare, ursul mi s-a adresat la fel, si acum tu, regele animalelor, imi spune "ce faci sefule?". -Da melcule e foarte simplu. Esti lenes, te misti greu si nu ai coloana vertebrala. Esti un sef!


Doi lei batrani, in cusca, la gradina zoologica. - Se zice ca in tinerete ai evadat... - Da, am evadat si am ajuns la primarie. Stateam ascuns si mancam zilnic un functionar si nimeni nu observa ca cineva lipseste... - Si atunci, cum te-au gasit? - Intr-o zi mi s-a facut pofta si am mancat femeia de servici. Toata lumea a observat lipsa ei si asa au dat de mine!