Bancuri Animale

Un "baietas de cartier" isi plimba cainele pe strada noastra. Nu dureaza cinci minute si cainele face o treaba mare chiar in fata casei mele. Am deschis imediat usa si i-am spus: - Ti-as sugera sa-l ridici si sa-l duci la un cos de gunoi! - Hai s-o s*gi, mi-a raspuns. Atunci am adus eu o punga din casa, l-am luat, l-am bagat in punga, i-am facut un nod si i-am spus: - E asa de greu sa fii politicos? - Gata, gata, imi zice, am inteles punctul dumneavoastra de vedere, acum puteti va rog sa-mi dati inapoi cainele inainte sa se sufoce?!


Mare sedinta mare in padure. Face leul prezenta, ajunge la iepuras, lipsa. - Unde-i iepurasul? Asta e sedinta serioasa, ia du-te ursule si vezi ce face! Se duce ursul, se intoarce: - Maria-ta, m-am dus pana la el acasa da' avea scris pe usa "Pauza sexuala" si m-am gandit ca nu e frumos sa intru... - Sigur, zice leul, de data asta trecem cu vederea. A doua zi, iar e iepurasul lipsa la apel. Se duce ursul, vine inapoi, zice ca iar scria "Pauza sexuala" pe usa. - Hmmm, zice leul, treaca de la mine. A treia zi, iepurasul nicaieri. Se enerveaza leul, hai dupa el personal. Ajunge la el acasa, pe usa "Pauza sexuala". Se invarte leul ce se invarte, dup' aia zice "hai ma ca-n definitiv io-s regele" si intra. Inauntru, iepurasul statea pe pat si se uita-n tavan. - Ce faci, nenorocitule, asta-i la tine pauza sexuala? - Pai sa vezi, marite rege, uite asa tot ma f*te o leneee...


Un soarece speriat striga catre un altul: - Atentie! Vine o pisica neagra. Celalalt calm, raspunde: - Nu-ti fa griji, nu sunt superstitios.


O cioara sta pe o craca cu o bucatica de cascaval in gura. Vine vulpea: - Cioara, cioruta, esti tu, draga mea, destul de sofisticata in gandirea ta politici? Cioara tace. - Cioara, cioruta, ai votat tu, fato, pe 29 iulie? Cioara tace. - Cioara, ciorisoara, ai votat DA sau NU? Cioara ispitita si calcata pe nervi, nu se poate abtine: - Daaaa! Cade cascavalul si vulpea fuge cu tot cu auriul trofeu. Cioara inteleptita si trista cugeta: - Si daca as fi spus NU... s-ar fi schimbat oare ceva?


- Mama nu ma lasa sa tin caine in casa... - Dar tatal tau? - Pe el il lasa.