Bancuri Animale

De ce nu merge melcul repede? Pentru că i-ar flutura ochii.


Într-un avion de pasageri, un vultur strigă la stewardesă: - Papuşă, adu rapid un whisky, că-s tare şmecher! Ursul, care era în spatele vulturului, strigă şi el: - Papuşă, adu-mi şi mie un pahar de whisky că-s şi eu tare şmecher! Suparată, tipa se duce la comandantul avionului şi se plînge: - Şefu', am doi pasageri care se dau şmecheri! La care comandantul deschide o trapă şi cei doi sînt expulzaţi în atmosfera terestră. În plină cădere liberă (cu teribila acceleraţie g = 9,81 m/s2), vulturul, dînd relaxat din aripi, zice: - Bă ursule, ce te dai şmecher dacă nu ştii să zbori?


- Cum face un elefant pe un plan drept... - Buf, Buf, Buf, Buf! - Cum face un elefant pe un plan înclinat... - (Buf, Buf, Buf, Buf)*cos(alfa)!


Cică, într-o zi, un porc stătea într-un stejar şi pierdea şi el vremea... Vine o vacă şi se afla şi ea în treabă: - Ce faci, măi pocule, acolo în stejar? - Stau şi io ca un ciumec... - Mă ajuţi şi pe mine să ma urc în stejar, măi? Porcul răspunde iritat: - Ce să faci, mă vacă, în stejar? Ce să cauţi tu aici "sus"? - Hai, măi porcule, vreau şi eu să mănînc nişte mere! - Mai vacă, tu eşti sănătoasă? Mere în stejar? - Nu, măi, că am la mine!


În mijlocul unui deşert... soare... toropeală... nici un pic de umezeală. Un cîine mergea agale, căutînd şi el un loc unde să stea la umbră. La un moment, cîinele aude un zgomot în spate. Se uită şi vede alt cîine care alerga disperat... Ca orice cîine ce se respectă, cîinele nostru se luă şi el după cel ce alerga... şi astfel aleargă cei doi cîini o zi întreagă... Deshidratat şi mort de oboseală, săturîndu-se de atîta alergat, cîinele nostru îl întreabă pe celălalt: - Îmi spui şi mie de ce alergăm noi ca zăpăciţii? La care ălălalt: - Nu ştiu de ce alergi tu, dar eu dacă nu găsesc mai repede un copac, mă tem că fac pe mine…