Bancuri Sarbatori

De Paşti, Moş Nicolae cobora scările unui bloc şi se întâlneşte cu Iepuraşul care urca: – Să nu cumva să faci tâmpenia să intri în vorbă cu baba de la etajul doi!!!


Era în perioada Paştelui. Cocoşul, auzindu-i pe toţi din ograda vorbind despre ouăle de Paşte, a intrat în casă pentru a vedea ouăle găinilor lui. Când se uită pe masă vede cele mai frumoase ouă galbene, verzi, albastre şi roşii. Fără să mai stea pe gânduri, a ieşit din casă şi s-a dus în spatele grădinii şi a început să-l bată pe păun.


Intru azi dimineata in living, unde nevasta-mea, fiicele mele, maica-mea si soacra-mea se pregateau de petrecerea de 8 Martie. - La multi ani tuturor fetelor si femeilor bune si frumoase! am strigat. - Auzi Costele...replica soacra-mea, tu chiar ai chef de cearta de dimineata?


In ajun de Craciun, Mosul era foarte ocupat cu lista lui şi in timp ce tot verifica el acolo vine nevasta-sa si-l intreaba: - Dragule, unde sa-ti pun cizmele si manusile? Mos Craciun evident deranjat de această întrebare, se rasteste la ea: - Pune-le langa usa si nu ma mai deranja, incerc sa termin aici! Cateva minute mai tarziu vine un spiridus: - Mosule am terminat de impachetat cadourile, ce sa fecem cu ele? Mos Craciun plin de nervi: - Pffff, incarcati-le in sanie la naiba si nu ma mai intrerupeti, incerc sa termin lista asta! Nici bine nu termina de spus si apare un inger: - Mosule am adus bradul, unde-l pun? La care Mosul refuleaza: - Baga-ti-l in cur! ...De aici tradiţia de a pune un ingeras in varful bradului de Craciun :)


În preajma Paştelui, un tip intră într-un magazin şi o întreabă pe vânzătoare: - Aveţi vopsea de ouă? La care vânzătoarea se uita cu atenţie la el, îl măsoară din cap până-n picioare, îi zâmbeşte şi îi răspunde: - Dichisituleee !