Bancuri Negri

Un botanist se rataceste prin padurile Africii. Pana la urma, da de niste salbatici, negri, care-l primesc in tribul lor. Dupa un timp, se naste un copil alb. Toti negroteii il privesc acuzator.Vine la el seful tribului si-i spune: -Uite ce e, s-a nascut copilul asta, e vina ta, trebuie sa te sacrificam. Botanistul incearca sa-l abureasca: -Stai ma, frate, nu e neaparat vina mea. Uite, iti dau un exemplu. Vezi tu turma aia de capre de acolo?... Vezi, sunt toate albe, dar e si una neagra printre ele. Acolo cum s-a putut? Seful sta putin si se gandeste: -Bine. Facem asa: nici eu nu mai zic nimic de copil, nici tu nu spui nimanui de capra aia.


Un negru ajunge in Ceruri, cu frica-n san ca nu o sa fie primit in Rai din cauza problemelor rasiste... - Numele? intreaba Sf. Petru. - Leonardo Di Caprio - raspunde negrul. Sfintul Petru il priveste neincrezator si-l mai intreaba o data numele. - Leonardo Di Caprio - insista negrul, constient de faptul ca nu mai putea s-o dea la intors. Sfintul Petru scoate celularul si-l suna pe Dumnezeu: - Sa traiesti, Sefu'! ii spune respectuos. Scoate-ma te rog dintr-o dilema: Titanicul s-a scufundat sau a ars?!


Doi albi si cu un negru stateau pe o banca. Un alb ii zice negrului: -Pleaca ma de aici, coloratule! -Da de ce sunt ma colorat? -Pai nu te uiti si tu la tine ca esti negru? -Pai eu cand ma nasc sunt negru, cand mi-e frig sunt negru, cand mi-e rau sunt negru, cand mi-e cald sunt negru pe cand tu cand te nasti esti roz, cand ti-e frig esti albastru, cand ti-e rau esti verde si cand ti-e cald esti rosu. Acuma cine e ma colorat?


Americanii urasc doua lucruri: rasismul si pe negri.


In unul din statele sudice din SUA, intr-n club de noapte, sta un cuplu de afro-americani. - Sa fac ceva? intreaba chelnerul pe proprietar. Oaspetii nostri albi sunt foarte deranjati de prezenta lor! - Iata cum faci: pentru fiecare comanda faci nota de plata separat. La urmatoarea comanda cresti pretul de 2 ori, apoi de 4, apoi de 8, de 16, etc, si vei vedea cat de repede vor pleca! O jumatate de ora mai tarziu chelnerul vine descurajat la proprietar si spune: - Sefu, ce sa fac, ei au ajuns deja la o crestere de 128 ori din pret, dar tot mai comanda! - Idiotule! Scoate caprele astea albe imediat de aici!