Bancuri Moldovenesti

Un oltean se duce-n vizita la un prieten din Moldova. Ies ei la o bere si stand la masa vad doi muncitori: unul sapa un sant cam de 40 cm latime si 60 cm adancime; la cativa metri in spatele lui, celalalt astupa groapa. Olteanul nu se poate abtine si-i intreaba pe cei doi care-i treaba. Unul dintre ei raspunde: -Domnule, in mod normal echipa noastra este formata din 3 oameni: unul sapa groapa, altul pune cablul, iar cel de-al treilea o astupa. Numai ca cel care punea cablul este in concediu.


Definiţii din Moldovian DEX PRUDENT = pastă de dinţi cu extras de prune MONOLOG = olog de un picior BIOLOG = olog de am-bele picioare SEXOLOG = olog de 6 picioare (de ex. miriapod sexolog) MANIPULARE = manevrarea penisului cu ajutorul mâinilor AŢÂŢAT = fără sâni AMÂNAT = fără mâini ÎNCHINARE = transport către China ÎNVINUIRE = procesul de fermentare a mustului! ÎNFOCARE = transformare în focă GHINIOANE = varianta moldovenească pentru ardelenescul "Bine, Ioane" ÎMPRĂŞTIERE = rezultatul procesului prin care beţivii se fac praştie BIZAR = zar dublu MĂCEL = mac mic MICROSCOP= scop mărunt ÎNVIORAT = Prevăzut cu vioară LEŞINA = pe unde merge "le tren" MERITORIU = teritoriul ocupat de livada de meri RATEU = pateu din carne de raţă


Doi vasluieni se intalnesc dupa multi ani. - Mai vecine, ce mai faci ma? zice unul. - Ma, cum te-am lasat, asa te-am gasit!... - Este, ma? raspunse celalalt. Nici nu se cunoaste c-am imbatranit, asa-i? continua el, umflandu-se in pene. - Nu la asta ma refeream, ma. Manga de beat te-am lasat, manga te-am gasit!


Un moldovean merge cu copilul cel mai mic la câmp. La întoarcere acesta îi zice: - Tati am văzut un greieraş, era mic şi avea două antene pe cap! La care tatăl: - Parabolice sau Digi?


La o expozitie internationala de vinuri: Francezul: - Noi sadim via dupa o tehnologie anumita, punem butasii sub unghiul de 50 de grade, udam, punem ingrasaminte speciale, cind curatim lasam 3 ochiuri. Si cind bei un pahar de vin si maninci un strugure, creste "mandria barbateasca" precum coada la hirlet. Lumea din sala: - Asa de lunga sau de lata? Francezul: - De lunga. Italianul: - Dar noi dupa o alta tehnologie, sadim butasii sub unghiul de 75 grade, o udam in anumite perioade, dam anumite ingrasaminte, soarele sa bata din partea dreapta, cand curatim lasam 4-5 ochiuri ... Si cind maninci un strugure si bei un pahar de vin creste "mandria barbateasca" ca un butoi. Lumea din sala: - Asa de lunga sau de lata? Italianul: - De lata. Moldoveanul: Dar noi sadim via unde nimerim, cum nimerim, o uda numai ploaia...si cind bei un pahar cu vin si maninci un strugure creste "mandria la barbat" ca un harbuz. Lumea din sala: - Asa de lunga sau de lata? Moldoveanul: - De dulce, bre!