Bancuri La Tara

Maria se tot ruga de Ion sa faca dragoste cu ea. Acesta, obosit, incearca sa-i explice: - Mai Marie, stii tu ce efort presupune o partida? - Ce efort, ma Ioane? - Uite, mai, e ca si cum eu te-as lua pe tine in spate si te-as duce din Craiova pana-n Timisoara. - Hai mai Ioane! Maria tot insista si pana la urma Ion cedeaza rugamintilor. Dupa o partida de amor salbatic, cand Ion dadea sa se duca in sfarsit la culcare, Maria-l ia la intrebari: -Auzi, mai, Ioane, si acum ce faci, doar nu ma lasi la Timisoara?


Dupa o partida de vanatoare, Ion ii aduce Mariei o pereche de fazani gata jumuliti: - Imi pare bine ca m-ai scutit ca sa-i jumulesc eu, dar cine a facut treaba asta? - Nimeni! Cand i-am impuscat faceau dragoste, asa ca n-au mai apucat sa se imbrace.


Ion si Maria la cules de urzici, deodata pe Ion il apuca poftele asa ca o pune pe Marie pe linia ferata si...dai tare. Din departare mecanicul observa ca sunt 2 pe linia ferata si cu chiu cu vai opreste trenul. Se da jos mecanicul si nervos pe un ton ridicat ii spune lui Ion: - Dapai mai omule tu nu vezi trenul, nu te poti da la o parte? Da Ion de colo: - Pai eu am vrut, Maria o vrut, de oprit...o oprit cine o putut.


- Ba Costele, stii bancul cu ardeleana? - Nu, ba Ioane. - Ah, mama, ce se mai arde Leana ta!...


Pleacă Ion din sat in America şi devine "John" mare om de afaceri. După un timp fiind in concediu, se intoarce in sat şi oferă fiecărui sătean cite 100 dolari. Toata lumea mulţumită, il laudă pe John ce băiat bun este. Următorul an, la fel oferă 100 dolari cind revine in sat, lumea mulţumită, numai cuvinte de laudă pentru John. In al treilea an, John oferă fiecarui sătean numai 50 dolari. Se intilneşte Gheorghe cu Vasile: - Vasile ţie tot 50 dolari ţi-o dat? - Tot, măi Gheorghe!, zise Vasile nemulţumit. - Eu nu pot sta aşa, mă duc să-l intreb de ce!.. Se duc amindoi la John, iar Gheorghe il intreabă: - Măi John, lumea e nemulţumită in sat, de ce ne-ai dat numai 50 dolari? - Ştii măi Gheorghe, a venit criza, a intrat băiatul meu cel mic la facultate, au crescut cheltuielile, bani sunt mai puţini, asta e viaţa e greu! La care Gheorghe către Vasile: - Vezi măi Vasile, John işi ţine baiatul la facultate pe banii noştri!