Bancuri Ardeleni

Ion isi cumpara de la Cluj un binoclu. Gheorghe il intreaba: - Ce-i ala? - E un instrument cu care poti sa vezi pana hat departe si toate lucrurile le vezi ca si cum ar fi langa tine. - Ma, nu se poate asa ceva! - Ba da, ma. Uite, aseara stateam la mine in curte si te vedeam ce te mai jucai cu nevasta-ta, cum o mai alergai, cum o mai iubeai... - Vezi ca nu-i bun de nimic. Eu aseara nici n-am fost acasa!


Lectie de gramatica in Ardeal. Profesoara le explica elevilor despre gradele de comparatie ale adjectivelor. Dupa ce termina, vrea sa vada ce au inteles copiii si le cere sa dea exemple : - Ionel, spune profesoara, da un exemplu de adjectiv la cele trei grade de comparatie. Se ridica Ionel si spune : frumos, mai frumos, cel mai frumos. - Bravo Ionel, spune profesoara, ai inteles perfect. Ai nota 10! Ia sa vedem acum daca Anisoara a inteles cum e cu gradele de comparatie. Se ridica Anisoara si spune : inalt, mai inalt, cel mai inalt. - Bravo Anisoara, ai si tu un 10! - Ia s-o vedem acum si pe Ildiko. Se ridica Ildiko si incepe : adanc, mai adanc, ioi!


Un ungur si-un ardelean la buda. Iese ungurul si se spala pe maini, iese si romanul si da sa iasa pe usa dar este oprit de ungur care-i spune: - Pe voi nu va invata la scoala sa va spalati pe maini dupa ce mergeti la wc? - Pe noi ne invata la scoala sa nu ne pisam pe maini.


Doi ardeleni converseaza la un pahar de palinca. - Mai Ioane tie-ti plac rosiile? Dupa o jumatate de ora de gandire intensa si profunda Ion raspunde: - De mancat da, insa asa...


Un clujean vine in Bucuresti sa se plimbe. Se duce el la un hotel si cere o camera. Receptionerul ii spune ca daca vrea camera este una de doua persoane pe care trebuie sa o imparta cu un negru. Clujeanul nu are ce face si imparte camera cu acel negru. Anunta receptionerul sa il scoale dimineata la 6 ca are tren si intra in camera. Cand il vede pe negru ii zice: - Ba, urat esti, ba! Negrul nu are nici o reactie. Vazand ca nu zice nimic, clujeanul incepe sa-l injure. Negrul, intelegand ce zicea romanul, il vopseste pe clujean cu negru in timp ce acesta dormea. Dimineata, il scoala cei de la hotel pe clujean. Intrand in baie, se uita in oglinda si cand se vede negru isi zice: - Uite, prostii in loc sa ma scoale pe mine l-au sculat pe negru.