Bancuri Ardeleni

Un oltean si un ardelean calatoresc cu trenul de la Bucuresti spre Ardeal. La un moment dat, in apropiere de Cluj, olteanul il intreaba pe ardelean: - Cum crezi tu ca se zice corect: Cluj sau Cluuuuj? - D-apoi, eu cred ca Cluuuuj. - Dar de ce, ma ardelene? - Da ce, ne grabeste cineva?!


Ion si Vasile trag peste noapte la un hotel. Pe la miezul noptii Vasile face un atac de cord si moare. Suna Ion la 112, vine ambulanta, politia, ancheta, tot tacamul. La final politistul il intreaba pe Ion: - Bade, n-ai auzit, o zis ceva, o gemut? Da-ne mai multe detalii! - Apoi o zis ca ii rau. - S-apoi tu ce i-ai zis? - D-apoi cui ii bine in ziua de azi?


Ion: - Ma Gheo, aseara aproape ca l-am vazut pe tata-tau. Gheorghe: - Doamne feri, d-apai ce vorba-i asta, ma Ioane? Ori l-ai vazut, ori nu l-ai vazut; cum ii asta ca aproape ca l-ai vazut? Ion: - Pai ma, tata-tau nu lucra in gara la Dej? Gheo: - Ba da. Ion: - Si in echipa lui nu au salopete de alea galbene, cu numere pe ele? Gheo: - Ba da. Ion: - Si tata'tau nu are numaru' 55? Gheo: - Ba da. Ion: - No, apai d-aia zic, io l-am vazut pe ala cu numaru' 54.


- De ce poarta ardelencele la mulsul oilor basma? - Ca sa fie ceva mai atragatoare ca ele.


Nu puteam sa dorm noaptea si mi-o zas domn doftor sa inchid ochii si sa ma apuc sa-mi numar oile pana adorm. - Si-o mers? - Stai sa vezi! M-am apucat sa le numar si pe urma mi-o pierit tot somnul cand am bagat de seama ca-mi lipsesc doua.