Bancuri Animale

O femeie în vîrstă, ţinînd de lesă un căţel, se apropie de trecerea de calea ferată şi-l întreabă pe cantonier: - La ce oră vine trenul dinspre Mizil? - La zece treizeci. - Şi cel dinspre Ploieşti? - Dacă circulă normal, la unsprezece. - Acum cît o fi ceasul? - E nouă şi-un sfert. - Hai, Bubi, putem să traversăm.


- Să vezi tu ce întîmplare îngrozitoare s-a petrecut cînd am fost în excursia aceea în Africa. - Ce, tu? - Treceam în şir indian... - Parcă ziceai că în Africa... - Da, tu, dar aşa se spune, şir indian. Adică unul înaintea altuia, că doar nu mergeam pe autostradă, mergeam prin jungla virgină! - Mă rog! - Ei, şi am fost atacaţi de un grup de maimuţe, zeci de maimuţe. Dacă nu m-ar fi smuls un tînăr indigen din ghearele lor, aş fi fost pierdută. - Stai puţin, tu. Dar în înghesuiala aia, cum de te-a recunoscut tînărul indigen dintre atîtea maimuţe?


Un cocker spaniol stă la un geam de la etaj. Pe acolo, trece un buldog şi-l latră: - Vino jos, să ne plimbăm puţin! - Nu se poate, sînt închis! - Sari pe geam. - Cum să nu, să cad în cap şi să ma lovesc la botic! Vrei să fiu la fel de urît ca şi tine.


Puiul de melc se roagă de mama lui: - Mamă, lasă-mă, te rog, să trec calea ferată! - Acum nu se poate, Fulgeraşule, dragă. Peste cinci ore vine un tren.


Doi dulăi se confesează: - Sînt foarte deprimat. Stăpînul nu mai are deloc ochi pentru mine. Aminteşte tot timpul de javra pe care a avut-o înaintea mea. - La mine e şi mai rău. Al meu nu vorbeşte decît despre javra pe care o va lua în locul meu.